Brüsszel egynapos

Mert elvetemültek vagyunk...

És azért, hogy repülhessünk és együtt legyünk a barátnőimmel, bármire képesek vagyunk.

Pláne, ha a Ryanair ilyen vicces áron árulja a repülőjegyeket...

Ma már a Wizzair Brüsszel "alsó" (Charleroi) jegyei lényegesen olcsóbbak, mint a Ryanairé ugyanoda, de akkor 2012. decemberében a Ryanair győzött és oda-vissza hárman repültünk (ha jól emlékszem) 5.340.- forintért.

Akkor még volt kora reggeli Ryanair gép oda reggel 6.10 körül és késő este 21.15-kor vissza.

Szóval ideális lehetőség kínálkozott egy kis adventi kiruccanásra a barátnőkkel, csavargás, kávézás és persze sok finom belga csokoládé shoppingolása.

A buli nálunk indult este, hatalmas adag puncsot főztem és mire lefeküdtünk volna, már kelhettünk is fel, így csak egy nagy zuhanyozással próbáltunk inkább magunkhoz térni és indultunk a reptérre.

Alaposan felkészültem, hogy minden látnivalóra legyen idő, pontos útvonaltervet is csináltam, hogy merre megyünk, mit nézünk meg. Profik voltunk, mert mindent végig is jártunk!

Ha érdekel, kérdezhetsz Facebookon: https://www.facebook.com/kicsitutazom/

Charleroi reptérről shuttle busszal mentünk be Brüsszelbe. A busz a repülőtértől kifelé indulva jobbra található, ott a pénztár is, mi is ott vettünk rá jegyet. (Amióta mi először ott voltunk, változott az üzemeltető és időben előre megvásárolva, online sokkal olcsóbb a jegy.)

Szuper időnk volt, hideg, de napsütéses. Szóval van fényképünk a pisilő kisfiúval, bámészkodtunk a város főterén, a Grand-Place-on, itt állt akkor a hatalmas - bár érdekesen modern - installáció az eddigi óriási karácsonyfa helyett, megvolt a Saint-Hubert csodálatos árkádos bevásárlóközpont, ahonnan sétálva a Rue des Bouchers-re, azaz a hentesek utcájába juthatsz, ahol a legtöbb étterem található. Természetesen elmentünk és megnéztük az EU Parlamentet, sőt kibumliztunk az Atomiumhoz is.

Ezek után este éppen csak elkaptuk a shuttle buszt a repülőtér felé, ha ezt nem értük volna el, a gépet is lekéssük.

Hullafáradtan, de nagyon jókedvűen értünk haza.

Kezdődhet itthon a karácsonyi készülődés és őrület. Mi feltöltődtünk, készen állunk