És ha mégsem csereotthon?

btn_bookroom_v2_1415699018.png_241x71

Hol alszunk, ha mégsem sikerül cserélnem?

Igen, általában ez az első kérdés, ami felvetődik, miután megszületett az úti cél, vagy megvettem a repülőjegyet.

Bármennyire igyekeztem tökéletesre fejleszteni "otthoncserélő" tudományomat, így is előfordul velünk, hogy a kiszemelt helyen mégsem sikerül cserepartnert találnom az adott időben.

Van ilyen is. Bár ritka... Egyre ritkább! 

Sajnos tényleg van van két-három európai város, ahol viszonylag kevés a cserepartner, vagy pont nem tudok meggyőzni senkit, hogy miért jó pont most Magyarországra jönni, vagy többször is szívesen mennék valahová, így bevallom, előfordul, hogy nem tudok cserélni.

Ilyenkor jön a kérdés: Mennyi pénzünk van rá? Szálloda? Hány csillagos? Milyen ellátással? Benne van az árban a reggeli? Félpanzió?

És mi lesz az ételallergiával? Hogy fogjuk megint megoldani? Legyen inkább apartman? Panzió? Airbnb?

Már több barátomnak bebizonyítottam, hogy képes  - utazási iroda segítsége nélkül -  kiválasztani és lefoglalni a megfelelő, legjobb ajánlatot. Na jó, eleinte szívesen segítek is! 

Amikor megszervezünk közösen egy-egy ilyen utazást, lényegesen kevesebből, mint ha azt egy utazási iroda tette volna, nagy elismerés utána azt hallani, hogy "Életem legzökkenőmentesebb nyaralása volt!"

A booking.com oldalon foglalt szállásokkal még sosem lőttem mellé, értékeléseket is találsz, érdemes azokat is elolvasgatni. Ha mégis gond lenne, a booking biztosítékot vállal, hogy lesz hol aludnod, amennyiben esetleges többlet költségért, az sem téged terhel.

Találsz összehasonlító oldalakat is, ilyen pl. a trivago.com, ott is érdemes böngészni. 

Fontosnak tartom elmondani, hogy az általam ajánlott és nekünk bevált "receptek" lehet, hogy neked nem jönnek be. 

Hiszen lehet, hogy te csak az 5* szállodai ellátásá szereted, még jobb, ha az 5+. Vagy hallani sem akarsz fapadosról, téged igenis buszoztassanak azon a 800 méteren is és tegyék eléd a készételt a másfél óra alatt.

De talán még így is találsz hasznos információkat a blogomat olvasgatva.

Mi elég rugalmasan utazunk. Sokszor előfordult, hogy rábukkantunk olyan repülőjegy árra, hogy ha akartunk utazni, ha nem, ennyiért bizony nem hagytuk ott!

Mert mondjuk a MÁV Debrecenig sem visz el ennyiért, de simán eljuthatsz Milánóba, Brüsszelbe, Varsóba, Eindhovenbe, Londonba. Átszállással pedig szinte végeláthatatlan a lista, sorolhatnám...

És nem, a fapadosnál ha megvetted ezen az áron a jegyet, nincs semmi plusz költség, felejtsd el a reptéri illeték, kerozin pótdíj, útlemondás stb. kifejezéseket!

Szóval sokszor a gombhoz keressük a kabátot. De máskor a család nagyszülőkkel közös nyári nyaralását próbáljuk kihozni a legjobban.

Erre is-arra is ötletelünk majd! Tartsatok velünk!