Jaj, mekkora a poggyászméret?

Poggyász szabályok légitársaságonként

 

Öööööö, nem, sosem tudom pontosan, hogy melyik légitársaságnál mekkora a kézipoggyász…

Amikor már sokadik alkalommal kellett beírnom a keresőbe, akkor eldöntöttem: összegyűjtöm.

Vannak kedvenc oldalaim, akik különösen nagy segítséget nyújtottak ebben, hálás köszönet érte. Ajánlom nektek is olvasgatásra: http://www.lokoszt.blog.hu/

Néhány jótanács:

Az ellenőrzés kiszámíthatatlan.

Vannak repülőterek, ahol minden kézipoggyászt ellenőriznek súlyra és méretre is, de nagy általánosságban csak a poggyász méretét nézik. Erre vannak a keretek. És vannak repterek, ahol a kutyát nem érdekli.

Te azonban ne erre készülj. Mert ha ellenőriznek, akkor jaj neked! A 2-3 cm-rel nagyobb táska is fennakad a szűrőn, felesleges minden repülés alkalmával ettől rettegni és vagyonokat fizetni a kapunál.

Kis súgás azért, hogy persze nem tilos a poggyász kismértékű összenyomása a keretben. Ezért javasolt inkább a hátizsák, vagy praktikusabb, puha falú táskák használata és kerülendő a kemény borítású, kerekes, fogantyús bőrönd.

Arra is készülj fel, hogy a beszállítást végző személyzet esetleg a kapunál közli, hogy mégiscsak elvenné a kézipoggyászodat és ingyenesen ugyan, de a raktérben utaztatná.

Ember legyen a talpán, aki ilyenkor két perc alatt kirámol a kézipoggyászból minden fontosat, amit az utazás után még viszont szeretne látni, a pénztárcától kezdve a tableten át a fényképezőgépig. Mert ugye nem úgy készültél, hogy feladod. 

Tehát az a legjobb, ha eleve úgy készülsz, hogy a kézipoggyászban egy kicsi motyóban összekészítetted a „szükség esetén kiragadandó egységcsomagot.”

Ne felejtsd el, a megadott méretek a felső határ!

Lehet ennél KISEBB táskával is utazni. Egy 2-3 napos útra praktikusan csomagolva akár ennél kisebb poggyászban is el lehet férni! Nekünk már többször sikerült.

A feladott csomagot pedig érdemes fóliáztatni! Még akkor is, ha ez plusz költség!