Charleroi egynapos

Közkívánatra az előző évi egynapos adventi ismétlése.

Annyi változtatással, hogy most még Brüsszelig sem mentünk be.

Szintén a reggeli 6.05-ös (de már Wizzair) géppel elrepültünk Belgiumba, a szokásos olcsó jegyekkel.

Ami érdekes volt az úton és mindenképpen említésre méltó, hogy alig 60%-os telítettséggel repültünk odafelé, két-két oldalról elfoglalva a legkényelmesebb, vészkijárathoz eső helyeket. Majd leszállás közben beszélgetésbe elegyedtünk a személyzettel, így végül még a pilótafülkében is jártunk.

Landolás után egyszerűen a reptéről kifelé nem jobbra, hanem balra vettük az irányt, ahol a helyi járatú autóbusz megállója van. Jegyet automatában vettünk, kártyával fizettünk. Viszonylag rövid út után megérkeztünk Charleroi városkába, itt kívántuk eltölteni ezt a csajos adventi szombatot.

Minden ellenkező híresztelés ellenére a város tökéletesen alkalmas erre. Egy napot kellemesen és kényelmesen el lehet időzni itt!

(Ezt bizton állíthatom, azóta már még egy napot eltöltöttem ott a családdal is, úton Montpellier felé, átszállás közben az esti gépre várva.)

A busz megállója Charleroi-ban a Sambre folyó mellett, a Charleroi Midi vasútállomás közelében van. Ideális támpont és visszatalálni is rém egyszerű. (Valamint, ha valaki tovább szeretne innen utazni, szintén könnyedén megteheti!) A vasútállomással szemben lévő Ibis hotel pedig azóta egy a keresztlányomék által kipróbált és ajánlott hely.

Mivel a városka ez időtájt még meglehetősen kihalt volt, ezért első utunk a piacra vezetett, ahol persze volt élet. Hm, és micsoda illatok!

Sétánkat tovább folytattuk a város - még mindig kihalt - főterére, megnéztük a Városházát, amelynek középkori harangtornya az Unesco világörökség része, na és a Szent-Kristóf templomot.

Ezután bevettük magunkat a Ville 2 nevű bevásárlóközpontba. Karácsonyi ajándék vadászat, ebéd és kávézás, mi mást is csinálhat négy nő egy bevásárlóközpontban? Letyepetye-lepetye...

Visszafelé kicsit fáradtan sétáltunk, keresztül a kivilágított bevásárlóutcán át az adventi vásárig.

Busz a tervek szerint jött, hamar visszaértünk a reptérre, majd eseménytelen út után ismét Budapesten voltunk.

Még aznap.

Tartalmas szombat után a vasárnapot már mindenki a családjával töltötte, akik egy fáradt, de jókedvű és feldobott mamit kaptak vissza, ami senkinek nem elhanyagolható szempont a karácsonyi készülődős időszakban.

További fotók a napról a facebook oldalon: https://www.facebook.com/kicsitutazom?ref=hl